Vezetők

Bertók Niki

A színház elgondolkodtat, nézőpontokat ad, segít hogy ne csak a saját megközelítésemből lássam a világot. Megmutatja, hogy mindenki a maga igazát éli. Biztonságot jelent, ahol feszegethetem a határaimat, anélkül, hogy bárki furcsán nézne rám. A színház egy olyan hely, ahol nagyon különböző emberek találnak egymásra és egy közös célért együtt dolgoznak. A színház barátokat, boldogságot és szabadságot jelent.

Pásztor Orsi

A színház, ahol mindent lehet. Nem más, mint önismeret, alkotás, játék. Éned minden mélységét felfedezheted és megmutathatod a világnak és cserébe, a világ is megmutatja minden mélységét neked. A színpadon akárki lehetsz, a kérdés mennyit mersz elhinni magadról. 

És, ami még ennél is több, ha belépsz a színházba, legyél színész vagy néző, az ott teremtett valóság egy, a probléma közös, a gondolat ezer.

Tagok

Abonyi Gabica

A színház sosem csupán önmagáért van, mindig valamilyen magasabb társadalmi célra hivatott. Legfőbb erénye, hogy valamiképp lábnyomot hagy ebben a világban. Életem során magam is erre törekszem. Számomra ez az a művészeti forma, amelyben az ember egyszerre kiteljesítheti önmagát, és általa gondolatot ébreszt másokban. A színház fejben történik először.

Bánhegyi Levente

Nekem a színház egy olyan tér, ahol az ember kiszakadhat a monotonitásból akár a színpadon, akár nézőként is. Még ha rövid ideig is, de segít a dolgokat egy új szemszöggel, egy új értékrendszerrel vizsgálni.

Fazekas Attila

Egy nagy színész egyszer azt mondta, színésznek az áll, aki nem tudja elviselni önmagát. Számomra a színjátszás azért izgalmas, mert következmények nélkül belebújhatsz olyan szerepekbe, eljátszhatsz olyan tulajdonságokat, amilyen akár magad is lenni szeretnél vagy amiket tudatosan nem mersz felvállalni vagy ami tényleg nem te vagy, ám kicsit megízlelheted milyen is az élet egy másik oldalról.

Jakab Ferenc Csaba

Én úgy tartom, hogy az életet úgy jó megélni, hogy minél több kihívás, szenvedély legyen benne, és a színházban ez benne van bőven. Sokszor a hétköznapok nem adnak lehetőséget arra, hogy mindent megéljünk, vagy, hogy kellően érdekfeszítőek legyenek, a színpadon, pedig ott van a lehetőség minden megélésére. Az, amit színészkedés közben megélünk, az intenzív és maradandó, nem foszlik el a múlt homályában.

Kuti Erika

Kiskorom óta a zene, az éneklés a nagy szerelem. Énekeltem, amikor és ahol csak lehetett, persze, úgy, hogy lehetőleg senki ne hallja. Hosszú idő telt el, mire nagyközönség előtt is fel mertem vállalni önmagam. Az elmúlt években  nagyot fordult velem a világ. Sokat tanultam önmagamról, a színpadi-színházi életről, a zene iránti alázatról. A színpadi lét, a zene, az éneklés, színjátszás maga a csoda, öröm, ami feltölt a szürke hétköznapokban.

Pisky Adrienn

A színház számomra az otthon, ahol önmagam lehetek és kiszakadhatok a megszokott hétköznapok medréből. Bármikor, amikor színpadon állok, megszűnik minden kívülálló tényező, csak én és a közönség.

Rossu Tímea

A színház egy kép, tükör, társadalomkritika, világnézet, eszmecsere, önkifejezés, önismeret, terápia, kultúra, elméletek, kérdések és válaszok, reakciók, csendek, felismerések, eltévesztések, elvesztések, rátalálások, találkozások komplex összessége. És pont ezért gyönyörű.

Szuromi Dániel

A színház számomra maga a boldogság, önfeledtség, és a teljes meztelenség érzése, ami magával ragad a pillanatban. Nincs kétely, nincs szabály, csak én vagyok. Én vagyok és mégis határtalan. Felszabadult. Itt vagyok önmagam, a vágyaimat, érzéseimet egy mindig megújuló „köntösben” élhetem meg. Meztelenül, mégis felruházva megannyi csodával, amit a nézővel együtt hordok.

Takács Bea

A színház számomra olyan, mint a menedékhely. Az a hely, ahová elmenekülhetek a nagy világ gondjai, vagy a hétköznapok terhei elől. Ahol ledobhatom az egész nap viselt maszkot és önmagam lehetek. Ugyanakkor fel is tölt energiával egy hosszú, fárasztó nap után és segít, hogy vidám legyek.

 Ezek mellett mindig arra sarkall, hogy ne féljek kiállni az emberek elé és megmutatni valódi énemet.

Vas Roland

Nekem a színház már kis korom óta jelen van az életemben. Mit is jelent számomra? Megnyugvást, átalakulást, egy életérzést. Amikor először voltam színházban, nézve a szereplőket és látva, hogy minden nap átalakulnak egy szerep kedvéért, elhatároztam, hogy színész szeretnék lenni. Ha színész az ember, akkor bármi lehet. Ezért beiratkoztam drámatagozatra és a mai napig fejlesztem magam, mert szeretem ezt csinálni.

Venyercsán Péter

A színház játék. Se több, se kevesebb. De nem is kell több. Miért szeretünk játszani? Amiért a gyermek is. Mert örömet ad, boldogságot, kikapcsol, éltet. Játék közben ismét gyermek lehetek. Újra önfeledten és vidáman szórakozhatok. Másra nincs is szükségem.Bertók Dorina (fotós)

A színházi fotózást az teszi vonzóvá, hogy mindig nehéz megtalálni azt a pillanatot, amivel a legjobban átadhatunk egy-egy érzést az előadásból. Lehet jó, boldog, meghitt, felemelő, vagy akár frusztráló, fájdalmas érzés, de kincset érő pillanat. Hiába ismered már az előadást, az sosem lesz pontosan ugyanolyan, mindig van egy új oldala a színésznek, amit meg lehet mutatni a világnak. Ezt szeretem benne, hogy ezeket a pillanatokat átadhatom mindenkinek.

Scroll to Top